miercuri, 15 decembrie 2010

Viata libera-despre crafty.

Ieri, la CNVA
„Crafty” - o altfel de recreaţie mare
Comentarii: 0
Astazi 16 decembrie 2010
Afisari: 2
* Expoziţie cu vânzare de obiecte handmade * 

Ieri, în recreaţia mare, la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, elevii  au avut o altfel de pauză: una în care au exersat, într-un anume fel, un exerciţiu filantropic. Cele 24 de eleve de la clasele a IX-a şi a X-a au pus în vânzare bijuterii şi accesorii, confecţionate în cadrul proiectului Club HandMade „Crafty”.

Ideea a fost a elevei Mihaela Ţimpău, clasa a X-a, profil Ştiinţele Naturii. „Astă vară,  am învăţat să confecţionez (de pe internet) mai întâi eu aceste obiecte de mână şi mă bucur că domnişoara Rodica Radu, profesoară de Arte Plastice, ne-a ajutat să punem în practică ideea. Pentru expoziţia de astăzi, am lucrat în ultima lună, vinerea câte o oră, două”.

Ieri, elevele de la CNVA care s-au înscris la acest cerc au aşezat în expoziţie aproximativ 150 de obiecte, între ele şi „brăţara prieteniei”, obiect de o delicateţe aparte. Preţurile au variat de la 3 la 10 lei.

„Ideea a fost de a crea şi nişte obiecte simbol, iar brăţara prieteniei, pe lângă faptul că are împletitura de  mare fineţe, simbolic, leagă cel puţin două persoane, pe cea care a confecţionat-o şi pe cea care o primeşte, în ideea că de generozitatea celor două persoane se va bucura o a treia, fondurile colectate fiind folosite pentru cazurile socio-medicale”.

Cum au văzut iniţiativa... cumpărătorii,  şi ei parte importantă în acţiunea de întrajutorare? „Am cumpărat trei obiecte şi am dat 30 de lei, ne-a spus Sabina Trif, clasa a X-a F. Pare puţin, dar sunt convinsă că înseamnă mult pentru cei dragi cărora le fac un dar de Moş Crăciun”.

La sfârşitul recreaţiei mari, Mihaela Ţimpău, iniţiatoarea acţiunii, a spus că vânzarea obiectelor a fost nesperat de bună şi că vor mai organiza astfel de activităţi, cel mai devreme, în preajma Sărbătorilor din luna martie.

„Mulţumim doamnelor noastre profesoare Rodica Radu, doamnei profesoare Ioana Albu, doamnei Victoria Brănişteanu, profesoara de religie care ne sprijină în proiect, şi mai ales, doamnei Cornelia Bocăneală, consilier psihologic. Nu în ultimul rând, sponsorului nostru DD International Birotică şi Papetărie Galaţi, care ne-a asigurat plata materialelor”. 

Fondurile care se adună din această activitate vor fi oferite unor semeni care au probleme sociale sau medicale.


sursa: http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9ECrafty%E2%80%9D_-_o_altfel_de_recreatie_mare.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu